Tuoreet uutiset

JOULUKUU TREENATAAN ESKUKSEN TILOISSA OSOITTEESSA KAASUTEHTAANKATU 1. Tiistait salissa 1, torstait salissa 2. Soita valmentajalle/kaverille, jos et löydä perille.
--------------------------------------
Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään 21.11. klo 14-16 LeSpacessa (Kuortaneenkatu 8). Kokouksessa valitaan vuoden 2016 hallitus ja kokous on kaikille jäsenille avoin. Tervetuloa mukaan!
Listalla:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Kokouksen puheenjohtajan ja toimihenkilöiden valinta
4. Hallituksen puheenjohtajan valinta hallituskaudelle 2016
5. Hallituksen muiden jäsenten valinta hallituskaudelle 2016
6. Muut esille tulevat asiat
7. Kokouksen päättäminen
--------------------------------------
Harrastajat hoi! Ensi viikolla tiistaina (18.8.) pidetään normaalisti treenit, mutta torstain (20.8.) treenit siirtyvät leppoisampiin tunnelmiin lauantaille (22.8.) Kansalaistorille (se on se tila Kiasman ja Musiikkitalon välillä). Ohjelmaa on klo 9-13, mutta kesätreenejä muistuttavaa ohjausta on ainakin klo 10.30-11.30. Valmentajia ja kaikkea muuta kivaa on kyllä paikalla jo aiemmin, eli aamuvirkut tulkaa toki vaikka aamuteelle tai aamutaijille! http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/aasialainen-lauantai/
--------------------------------------
Syyskauden kungfutreenit alkavat taas tiistaina 8.9.! Akrobatia alkaa maanantaina 7.9. Treenipaikka muuttaa uuteen osoitteeseen samassa korttelissa, eli aloitamme uuden kauden LeSpacen tiloissa osoitteessa Kuortaneenkatu 8. Lue tarkemmat aikataulut kohdasta Kurssit -> Kurssiaikataulut.
--------------------------------------
KESÄTREENIT ALKAA tiistaina 2.6.!
Treenit pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 18:30-20:30 Mäkelänrinteen uintikeskuksen takana Vallilanlaakson puistossa (sama kuin ennen). Tulo suoraan puistoon tai yhteislähtö salilta.

Kesätreeneissä on jako kolmeen ryhmään:
Gunshu (peruskeppisarja)
Daoshu (sapelin perussarja)
Taiji jian

Perttu hoitaa keppidiilauksia. Jos tarvitsette kepin ja ette sellaista omista, nykikää Perttua hihasta.

--------------------------------------
SWKS RY:n YLIMÄÄRÄINEN KOKOUSKUTSU 27.5.2015 klo 20

Suomen Wushu Kungfu Seura ry:n ylimääräinen kokous pidetään 27.5.2015 klo 20 alkaen. Kokous järjestetään Linnanmäen Peacock-teatterilla. Osoite on Tivolikuja 1. Kokous käsittelee tavarahankintoja ja sääntömuutosta, joka erottaisi tällä hetkellä yhdessä kokouksessa käsiteltävät hallituksen valinnan ja talousasiat erillisiksi kokouksiksi. Kokous on avoin kaikille.
--------------------------------------
HARRASTAJAT HUOMIO!

Huhti-toukokuussa osuu kaksi juhlapyhää torstain treenipäiville, eli tällöin ei pidetä treenejä.

EI TREENEJÄ:
to 30.4. (vapunaatto)
to 14.5. (helatorstai)
--------------------------------------
SWKS ry:n uusi hallitus valittiin 21.3.2015

Suomen Wushu Kungfu Seuran uusi puheenjohtaja ja hallitus on valittu toimintavuodelle 2015-2016. Puheenjohtajana aloittaa Heidi Sallila ja varapuheenjohtajana Hannu Pham. Hallituksen muut jäsenet ovat:
Anil Erdem (sihteeri)
Turkka Tervonen (rahastonhoitaja)
Kalle Helin (varsinainen jäsen)
Oskari Jakonen (varsinainen jäsen)
Aykut Erdem (varsinainen jäsen)

Jyri Sucksdorff valittiin toiminnan tarkastajaksi.
--------------------------------------

SWKS RY:n VUOSIKOKOUSKUTSU 21.3.2015 klo 12

Suomen Wushu Kungfu Seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 21.3.2015 klo 12 alkaen. Kokous järjestetään Helsingin keskustassa, Kirjasto 10:n, ryhmätyötilassa. Osoite on Elielinaukio 2 G. Vuosikokous käsittelee edellisen toimintavuoden 2014-2015 toimintakertomuksen ja talousasiat sekä hyväksyy seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Vuosikokouksessa valitaan myös seuran puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallitus. Tervetuloa mukaan ylläpitämään ja parantamaan SWKS:n toimintaa. Kokous on avoin kaikille!

--------------------------------------
TALVEN ALKEISKURSSIT ALKAVAT 13.1.2015

Talven aikuisten ja lasten (8-13-vuotiaat) alkeiskurssit alkavat 13.1.2015.

Kursseille ei tarvita erillistä ilmoittautumista, vaan harjoituksiin voi osallistua tulemalla suoraan salille (Taistelija-sali, Elimäenkatu 20b).

Kurssin hinta on 110 € / kurssi. Ensimmäiset kaksi viikkoa voit kokeilla harjoittelua sitoumuksetta.

Harjoitteluasuksi sopivat joustavat ja hengittävät vaatteet, esimerkiksi verryttelyhousut ja t-paita.

Alkeiskurssit järjestetään tiistaisin ja torstaisin. Vahvistamme harjoitusajat joulukuun alkupuolella.

Kysy lisää: contact ( a ) finwushu . com

======================

Wushun harjoittelumuodot

Wushussa kilpaillaan nykyisin moderneissa lajeissa joiksi kutsutaan Kansainvälisen Wushuliiton standardoimia pääosin ulkoisia muotoja. Kilpailumuotoja on kaksi: taolu ja sanda. 

Taolu tarkoittaa  haastavia, näyttäviä ja yleensä nykyään vahvasti akrobaattisia liikesarjoja, joita tehdään sääntöjen mukaan. Kilpawushu on useissa maissa ammattilaislaji, jota yritetään viedä vuoden 2020 Olympialaisiin. Kilpawushun juuret ovat kamppailu- ja terveyslajeissa, mutta sen pyrkimys on huikeaan kehonhallintaan ja akrobaattiseen näyttävyyteen. 

Sanda puolestaan on kiinalaista potkunyrkkeilyä. Sandaottelussa kilpaillaan täydellä kontaktilla kypärän, hammas- ja alasuojien kanssa 10-unssisilla nyrkkeilyhanskoilla ja säärisuojilla. Otteluiden säännöt poikkeavat muista lajeista lähinnä siinä, että heitot ovat sallittuja, eikä maassa ole sallittua otella.

Wushun lajit - gongfu, taiji ja qigong

Gongfu on voimakkaimmin kamppailuun ja näytöksiin painottunut wushun osa-alue. Gongfu, tai länsimaissa usein kungfu, tarkoittaa tässä yhteydessä tyylejä, joissa vahvistetaan kehoa fyysisillä harjoitteilla voiman, nopeuden, notkeuden ja muun kehonhallinnan saavuttamiseksi. Monet tekniikat vaativat paljon työtä, jotta keho pystyy oppimaan tekemään ne oikein. Gongfu tarkoittaakin aikaa, jonka on omistanut jonkin taidon oppimiseen.

Taiji on keskittynyttä, rauhallista liikettä, jossa kehonhallinta ja mielenhallinta ovat tasapainossa. Taijin tarkoitus on vahvistaa kehoa. Useimmat taiji-tyylit voidaan lukea terveysharjoitteiksi, vaikka liikkeiden sovellukset saattavat olla hyvinkin käytännöllisiä itsepuolustukseen. Taijin kuuluu sekä sisäisiä että ulkoisia harjoitteita.

Qigong perustuu erityisesti kehon sisäisiin harjoitteisiin. Qigong on yleensä terveyspainotteista, ja siinä korostuu keskittymisen kautta oman kehon kuuntelun merkitys. Qigong tarkoittaa kirjaimellisesti ”elämänenergian työstämistä”, jonka yhteydessä on hyvä muistaa kiinankielen runollinen sävy. Käytännössä qigong pitää sisällään lukuisia harjoitteita jotka kehittävät muun muassa hengityksenhallintaa ja lihaskontrollia, parantavat nivelten liikkuvuutta ja harjoittelijan keskittymiskykyä. Qigong on myös osa kiinalaista perinteistä lääketiedettä.

Useimmiten harjoittelija aloittaa ulkoisesta ja siirtyy vähitellen myös sisäisiin harjoitteisiin. Tätä pidetään yleisempänä reittinä wushun todelliseen osaamiseen ajatellen, että nuorena raskaat, fyysiset harjoitteet ovat keholle ja mielelle soveltuvampia kuin vanhemmalla iällä, jolloin mielenhallinta ja terveyspainotteinen harjoittelu ovat tärkeämpiä.

Wushun harjoittelu SWKS:ssa

Monipuolisuutensa vuoksi wushu sopii hyvin erilaisille harrastajille. SWKS ry tarjoaa alkeis-, perus- ja jatkokursseja aikuisille ja lapsille. Opetamme pääosin ulkoisia wushutyylejä. 

Wushun harjoittelija tarvitsee kärsivällisyyttä ja aikaa lajin oppimiseen. Pohjakuntoa, notkeutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota tarvitaan kaikilla eri asteilla, joten oppiminen tapahtuu oman ajankäytön ja innostuksen puitteissa. Yleensä ensimmäiset vuodet menevät perusteiden oppimiseen, kehon vahvistamiseen ja valmisteluun vaikeampia tekniikoita varten. 

Alussa harjoittelu keskittyy changquan- ja nanquan-tyyleihin, mutta edistyneemmät harrastajat voivat harjoitella myös perinteisiä tyylejä. Perinteisistä tyyleistä seuran opetuksessa ovat mukana shaolinquan, qingcheng ja mizongquan.

Suomen Wushu Kungfu seura pyrkii tarjoamaan mielekästä, tavoitteellista harjoitusta kaikenikäisille, olipa tavoitteena sitten vuoden 2020 olympialaiset tai niiden näkeminen. 

Tervetuloa mukaan!

Kartta

Suomen Wushu Kungfu Seura ry - contact@finwushu.com - Kytöniityntie 32 B 00670 Helsinki - Y-tunnus: 1837548-4 - IBAN FI34 1023 3000 2039 89