Tuoreet uutiset

JOULUKUU TREENATAAN ESKUKSEN TILOISSA OSOITTEESSA KAASUTEHTAANKATU 1. Tiistait salissa 1, torstait salissa 2. Soita valmentajalle/kaverille, jos et löydä perille.
--------------------------------------
Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään 21.11. klo 14-16 LeSpacessa (Kuortaneenkatu 8). Kokouksessa valitaan vuoden 2016 hallitus ja kokous on kaikille jäsenille avoin. Tervetuloa mukaan!
Listalla:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Kokouksen puheenjohtajan ja toimihenkilöiden valinta
4. Hallituksen puheenjohtajan valinta hallituskaudelle 2016
5. Hallituksen muiden jäsenten valinta hallituskaudelle 2016
6. Muut esille tulevat asiat
7. Kokouksen päättäminen
--------------------------------------
Harrastajat hoi! Ensi viikolla tiistaina (18.8.) pidetään normaalisti treenit, mutta torstain (20.8.) treenit siirtyvät leppoisampiin tunnelmiin lauantaille (22.8.) Kansalaistorille (se on se tila Kiasman ja Musiikkitalon välillä). Ohjelmaa on klo 9-13, mutta kesätreenejä muistuttavaa ohjausta on ainakin klo 10.30-11.30. Valmentajia ja kaikkea muuta kivaa on kyllä paikalla jo aiemmin, eli aamuvirkut tulkaa toki vaikka aamuteelle tai aamutaijille! http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/aasialainen-lauantai/
--------------------------------------
Syyskauden kungfutreenit alkavat taas tiistaina 8.9.! Akrobatia alkaa maanantaina 7.9. Treenipaikka muuttaa uuteen osoitteeseen samassa korttelissa, eli aloitamme uuden kauden LeSpacen tiloissa osoitteessa Kuortaneenkatu 8. Lue tarkemmat aikataulut kohdasta Kurssit -> Kurssiaikataulut.
--------------------------------------
KESÄTREENIT ALKAA tiistaina 2.6.!
Treenit pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 18:30-20:30 Mäkelänrinteen uintikeskuksen takana Vallilanlaakson puistossa (sama kuin ennen). Tulo suoraan puistoon tai yhteislähtö salilta.

Kesätreeneissä on jako kolmeen ryhmään:
Gunshu (peruskeppisarja)
Daoshu (sapelin perussarja)
Taiji jian

Perttu hoitaa keppidiilauksia. Jos tarvitsette kepin ja ette sellaista omista, nykikää Perttua hihasta.

--------------------------------------
SWKS RY:n YLIMÄÄRÄINEN KOKOUSKUTSU 27.5.2015 klo 20

Suomen Wushu Kungfu Seura ry:n ylimääräinen kokous pidetään 27.5.2015 klo 20 alkaen. Kokous järjestetään Linnanmäen Peacock-teatterilla. Osoite on Tivolikuja 1. Kokous käsittelee tavarahankintoja ja sääntömuutosta, joka erottaisi tällä hetkellä yhdessä kokouksessa käsiteltävät hallituksen valinnan ja talousasiat erillisiksi kokouksiksi. Kokous on avoin kaikille.
--------------------------------------
HARRASTAJAT HUOMIO!

Huhti-toukokuussa osuu kaksi juhlapyhää torstain treenipäiville, eli tällöin ei pidetä treenejä.

EI TREENEJÄ:
to 30.4. (vapunaatto)
to 14.5. (helatorstai)
--------------------------------------
SWKS ry:n uusi hallitus valittiin 21.3.2015

Suomen Wushu Kungfu Seuran uusi puheenjohtaja ja hallitus on valittu toimintavuodelle 2015-2016. Puheenjohtajana aloittaa Heidi Sallila ja varapuheenjohtajana Hannu Pham. Hallituksen muut jäsenet ovat:
Anil Erdem (sihteeri)
Turkka Tervonen (rahastonhoitaja)
Kalle Helin (varsinainen jäsen)
Oskari Jakonen (varsinainen jäsen)
Aykut Erdem (varsinainen jäsen)

Jyri Sucksdorff valittiin toiminnan tarkastajaksi.
--------------------------------------

SWKS RY:n VUOSIKOKOUSKUTSU 21.3.2015 klo 12

Suomen Wushu Kungfu Seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 21.3.2015 klo 12 alkaen. Kokous järjestetään Helsingin keskustassa, Kirjasto 10:n, ryhmätyötilassa. Osoite on Elielinaukio 2 G. Vuosikokous käsittelee edellisen toimintavuoden 2014-2015 toimintakertomuksen ja talousasiat sekä hyväksyy seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Vuosikokouksessa valitaan myös seuran puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallitus. Tervetuloa mukaan ylläpitämään ja parantamaan SWKS:n toimintaa. Kokous on avoin kaikille!

--------------------------------------
TALVEN ALKEISKURSSIT ALKAVAT 13.1.2015

Talven aikuisten ja lasten (8-13-vuotiaat) alkeiskurssit alkavat 13.1.2015.

Kursseille ei tarvita erillistä ilmoittautumista, vaan harjoituksiin voi osallistua tulemalla suoraan salille (Taistelija-sali, Elimäenkatu 20b).

Kurssin hinta on 110 € / kurssi. Ensimmäiset kaksi viikkoa voit kokeilla harjoittelua sitoumuksetta.

Harjoitteluasuksi sopivat joustavat ja hengittävät vaatteet, esimerkiksi verryttelyhousut ja t-paita.

Alkeiskurssit järjestetään tiistaisin ja torstaisin. Vahvistamme harjoitusajat joulukuun alkupuolella.

Kysy lisää: contact ( a ) finwushu . com

======================

 

Leijona- ja lohikäärmetanssi ovat vanhoja perinteisiä kiinalaisen kulttuurin esitysten muotoja.
 
Niiden historia ja asema on vahva kiinalaisessa mytologiassa ja niihin liitetään vahvoja uskomuksia. 
Esityksiä näkee suurissa juhlatilaisuuksissa sekä erilaisten tapahtumien avajaisissa tuoden mukanaan onnea ja menestyksen mahdollisuuksia.
 
Suunnittelemme esitykset tilaajan tarpeiden mukaan. Pienempiin tilaisuuksiin suosittelemme leijonaa, keskikokoisiin kahta ja isompiin tapahtumiin lisäksi lohikäärmettä. Esityksien saatavuus vaihtelee tanssijoiden aikataulujen mukaan, joten aikaiset tiedustelut ovat ehdottoman suositeltavia.

 

 
 
Leijonatanssi
 
Kiinalainen leijonatanssi on perinteisen tanssin muoto jossa tanssijat imitoivat leijonan liikkeitä puvun sisällä. Puvun sisällä on kaksi tanssijaa, joista toinen on leijonan etujalat sekä pää ja toinen takajalat sekä vartalo. Leijonan liikkeet pohjautuvat pitkälti kiinalaisten taistelulajien perusasentoihin ja yleensä esiintyjät ovat kokeneita wushun/kungfun harrastajia.
 
Leijonatansseja on pääasiallisesti kahta eri tyyliä. Tyylit jakautuvat pohjois-kiinalaiseen ja etelä-kiinalaiseen. Eri tyyleissä leijonat ovat hieman erilaisia ja niiden historiallinen tarkoitus ja esityksen luonne myös erilaiset. Pohjoinen tyyli on enemmän esittävä ja akrobaattinen ja saattaa sisältää vaikeita ja vaarallisiakin temppuja. Eteläisen tanssin luonne on symbolisempi leijonien esiintymisen tarkoituksena ennemminkin karkoittaa pahoja henkiä antaen näin tilaa onnelle ja menestykselle.
 
Esityksissä käytämme yleensä eteläisiä leijonia tehden koreografian tilaajan tarpeiden mukaan. Leijonat viihtyvät pareittain, joskin ajoittain niitä tapaa myös itsekseen liikkeellä. Leijonien liikettä myötäilee akustinen perkussiomusiikki, joka elää yhdessä leijonien liikekielen kanssa.
 
Katso video:

 

 
 
Lohikäärmetanssi
 
Lohikäärmetanssi on perinteinen kiinalainen esiintymismuoto jota tapaa yleensä suurissa juhlissa. Lohikäärmettä kuljetetaan seipäiden päällä, ja tanssijat luovat siihen eloa liikuttamalla seipäitä tarkasti synkronoiduilla liikkeillä. Lohikäärmetanssin ja lohikäärmeen liikkeen on tarkoitus kuvastaa tämän mytologisen eläimen suurta voimaa ja arvokkuutta. 
Lohikäärmetanssi on yksi kiinalaisen uuden vuoden juhlallisuuksien kohokohtia tuoden mukanaan hyvää onnea alkavalle vuodelle. Aika ajoin lohikäärmeen voi tavata myös muissakin juhlissa.
 
Käyttämämme lohikäärme on yhdeksän tanssijan liikuttama. Lohikäärmeen liikettä elävöittää yleensä akustinen perkussiomusiikki.
 
Katso video esityksestä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartta

Suomen Wushu Kungfu Seura ry - contact@finwushu.com - Kytöniityntie 32 B 00670 Helsinki - Y-tunnus: 1837548-4 - IBAN FI34 1023 3000 2039 89