Suomen Wushu Kungfu Seura
Etusivu
Lajit
Wushun historia
Kuvagalleria
Videot
Seuran historia
Yhteystiedot
Foorumi
Linkit
Esitykset
Kurssit
SWKS 10 vuotta
Finnish Open Championships 2007
Finnish Open Championships 2008
Wushu
Taijiquan
Sanshou
Itsepuolustus
Wushu

Länsimaissa wushu tunnetaan paremmin nimellä kungfu. Harjoittelu sisältää käsi- ja jalkatekniikoita, akrobatiaa sekä aseiden - joita ovat muun muassa sapeli, keppi ja keihäs - hallintaa.

Modernissa wushussa (ns. urheilu-wushussa) keskitytään enemmän liikesarjojen esittämiseen kuin realismiin. Liikesarjojen hallinta korkealla tasolla vaatii kovaa ja pitkäjänteistä harjoittelua.

Harjoituksien sisältöWushu on runsaasti notkeutta ja voimaa vaativa laji. Harjoittelu kehittää juuri näitä ominaisuuksia nopeasti, joskin yksilöllisiä poikkeuksia suuntaan ja toiseen ilmenee. Wushu käsittää useita tyylisuuntia, joihin kukin voi keskittyä mielenkiintonsa mukaan.

Modernin wushun tyylejä: changquan, nanquan sekä taijiquan. Lisäksi changquaniin kuuluu lyhyinä aseina suora miekka, sekä sapeli. Pitkinä aseina keppi, sekä keihäs. Nanquaniin kuuluu niinikään miekka sekä keppi. Taijiquaniin suoramiekka.

Perinteisen wushun tyylejä: yangqiquan, shaolinquan, apina, kotka ja käärme. Aseina: nunchakut, piiskat, kepit, miekat, moniosaiset aseet ja viuhka

ChangquanNan quan | ApinaKotka | Käärme | Shaolinquan | Daoshu

Wushu-sanastoa