Suomen Wushu Kungfu Seura
Etusivu
Lajit
Wushun historia
Kuvagalleria
Videot
Seuran historia
Yhteystiedot
Foorumi
Linkit
Esitykset
Kurssit
SWKS 10 vuotta
Finnish Open Championships 2007
Finnish Open Championships 2008
Seuran historia

Yleistä seurastamme

Suomen Wushu Kungfu Seura ry. on hyvin aktiivinen seura, joka on perustettu Helsingissä 15.8.1997. Tuolloin seuran nimi oli Helsingin Wushu Kung Fu Seura. Seuran päämääränä on opettaa taijia ja kungfua niin suomalaisille kuin muualta tulleillekin. Monikulttuurisuus ja kulttuurien välinen tasa-arvo ovat seuran kantavia ajatuksia. Tässä olemmekin onnistuneet, sillä seuramme jäseninä on naisia, miehiä ja lapsia monista eri maista. Seuramme esiintyy vuosittain lukuisissa näytöksissä. Kesällä 2002 Suomen Wushu Kungfu Seura ry. hyväksyttiin Suomen Wushu-liitto ry:n jäsenseuraksi ja erosi kesällä 2008.

Opetusta annetaan sanshoussa, taijiquanissa (yang-tyyli) sekä wushussa (länsimaissa kungfu), tyyleinä changquan, nanquan, shaolinquan ja eläintyylit, joita ovat mm. apina, käärme ja kotka. Harjoitukset sisältävät liikesarjoja, pariharjoituksia sekä otteluharjoituksia.

Seuramme säännöt voit lukea tästä.

Harjoitukset

Wushun harrastajat voivat harjoitella useita kertoja viikossa mestari Hamed Shafae Normandin johdolla. Laajalti lajit tunteva mestari Hamed on seuran perustaja ja päävalmentaja. Hän on perehtynyt syvällisesti taijiquan-, changquan-, nanquan- ja shaolinquan-tyylisuuntien tekniikoihin yli 20 vuoden ajan. Harjoittelumme tähtää hauskanpidon ja terveyden edistämisen ohella myös kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailuihin osallistuminen on vapaaehtoista, ja useimmat seuramme jäsenet harjoittelevatkin muista syistä. Jokaiselle löytyy oma alansa, oli se sitten itsepuolustus, ottelu, liikesarjat, notkeus, mielenrauha tai vaikkapa hauskanpito.

Kilpailut

Seuramme pyrkii järjestämään vuosittain avoimet kilpailut Suomessa. Osallistumme lajiliiton järjestämiin SM-kilpailuihin ja mahdollisuuksien mukaan muihin kilpailuihin kotimaassa ja ulkomailla.

Seuralla on kansainvälisen tuomarilisenssin omaava valmentaja niin wushun taolu, kuin sanshou puolella.

Muu toiminta

Intensiivisen harjoittelun lomassa seuran jäsenet tapaavat toisiaan erilaisissa teematapahtumissa ja leireillä, joita järjestetään läpi vuoden. Kesäisin on tavallisesti pidetty harjoitusleiri Luukin leirintäalueella. Illanvietoissa syödään hyvin, musisoidaan ja katsotaan elokuvia.

Vuonna 1999 monikulttuurinen kungfu- ja taiji-ryhmä matkusti Kiinaan osallistuen siellä Shaolin-temppelin festivaaliin sekä Pekingin kansainväliseen kulttuurifestivaaliin. Yhdistys on esiintynyt Taiteiden Yössä vuosittain. Vuoden 2001 Taiteiden Yön esitys oli suuri yleisömenestys. Taistelua ja liikesarjoja esiteltiin noin kahden tunnin ajan. Esitys herätti kiinnostusta niin nuorissa, iäkkäissä, kuin lehdistössäkin. Esitys pääsi myös MTV3:n Kymmenen Uutisiin. Vuonna 2002 seura osallistui toistamiseen Kiinan kansainväliseen kulttuurifestivaaliin. Esiintymisiä oli niin Wuhanissa kuin Pekingissäkin. Vuonna 2003 SWKSry. esiintyi yhdessä Kiinan valtion akrobatiasirkuksen kanssa Kiinan kulttuuriviikoilla.